LEGO izazov

Igre građenja i konstruiranja potiču razvoj mnogih kompetencija. Gradeći autiće, kuće, svemirske brodove dijete promišlja, stvara ideje te ih samo realizira, testira i nadograđuje. Osim mašte dijete razvija predmatematičke vještine, istražuje statiku, oblike i veličine, a time stječe nove spoznaje. Važno je napomenuti da dijete uživa u procesu igre, a ne u produktu. Stoga, potičite djetetovu igru, hrabrite dijete u procesu igre, pohvalite trud, a ne produkt.

7 dana 7 izazova

Svaki dan ću predstaviti jedan izazov. Vaš zadatak je pomoći mi u izgradnji raznih letjelica, građevina, životinja…


Sedmodnevni LEGO izazov

Pizza

Uskoro će obiteljska večera, a tvoj zadatak je napraviti pizzu za svakog člana obitelji. Koje sastojke ćeš koristiti? Što vole jesti tvoja mama, tata, sestra, brat, baka, deda…?

Dinosauri

Znanstvenici iz Prirodoslovnog muzeja u Berlinu mole te za pomoć u rekonstrukciji dinosaura kako bi bili spremni za otvaranje izložbe.

Štit protiv straha

Institut za borbu protiv straha te poziva da kockicama izgradiš svoj najveći strah te nakon toga napravi svoj štit protiv straha. Sigurno će ti pomoći u borbi sa strahom. Svatko ima svoj strah. Poslušajte čega se boji ovaj dječak.

Kukci

Entomološki muzej u Varaždinu te moli za pomoć u istraživanju nove vrste kukaca. Kockicama konstruiraj svog kukca.

Želite li pokazati svojim prijateljima kako ste konstruirali svoje letjelice, građevine i životinje, slobodno pošaljite fotografije na iva@vrticdoma.com .

Prikazat ću ih na ovoj stranici.

%d blogeri kao ovaj: